Het-Groene-Huis: adviesbureau & reclamebureau
Wij zorgen voor de groei van uw bedrijf

Een goede projectmanager levert je geld op!

Een goede projectmanager levert je geld op!

Een projectmanager houdt het overzicht over een project en zorgt dat alles tot in de puntjes uitgewerkt is. Een goede projectmanager kost geen geld, maar levert je geld op.

Een projectmanager houdt het overzicht over een project en zorgt dat alles tot in de puntjes uitgewerkt is. Tijdens het project zullen er veel obstakels optreden die je als projectmanager moet overbruggen. Hoe groter het team dat je moet leiden, hoe uitdagender het is om alles foutloos te laten verlopen. Hoe zorg je voor een vlekkeloos parcours? Een goed opgeleide en ervaren projectmanager maakt het verschil!

Eenvoudig uitgelegd: Een goede voorbereiding is alles. If you fail to plan, you plan to fail. Voordat je aan het project kan beginnen moet alles klaar staan, zoals: medewerkers, software, materiaal, tijd, plaats, budget. Kortom verzamel je middelen.

Tijdens de voorbereidingen moet er ook een concrete planning opgemaakt worden. Wie doet wat? Welke deadlines worden er gesteld? Hoeveel van het budget wordt gespendeerd aan wat? Er zijn heel veel zaken waar rekening mee moet gehouden worden. Natuurlijk is het zo dat niet alles perfect voorbereid kan worden. Daarom is het belangrijk dat er analyse van het project gemaakt wordt en op basis daarvan een schatting opgemaakt wordt.

Eens het project van start gaat is het belangrijk om als projectmanager alles op te volgen. Laat hier niet te veel tijd aan voorbij gaan, want zo zie je snel dingen over het hoofd. De projectmanager besteedt de taken uit en heeft volledige controle over de gang van zaken. Daarom is het belangrijk dat er genoeg tussentijdse evaluaties plaatsvinden zodat er bij enige vorm van twijfel direct kan ingegrepen worden. Op deze manier gaat er zo weinig mogelijk tijd en budget verloren.

Een projectmanager is een veelzijdig persoon. Zo is hij/zij het aanspreekpunt, coördinator, coach, expert, analist, people manager en risicomanager. Je moet stressbestendig zijn en heel duidelijk kunnen communiceren. Kortom als project manager moet je een breed aanbod aan skills hebben van ICT tot HR en Marketing. Daarnaast moet je grote kennis hebben van het vakgebied waar je het project van leidt. Ook staat de projectmanager in voor de rechtstreekse communicatie tussen de opdrachtgever/klant.

Een goede projectmanager is geen kost, maar een investering. Op lange termijn bespaar je een pak geld en tijd door een goede projectmanager aan te stellen. Je wil je project zo snel mogelijk afgewerkt hebben met zo weinig mogelijk fouten. Hoe beter je projectmanager is hoe beter het eindresultaat van je project zal zijn.

Bij Het-Groene-Huis hebben we jarenlange ervaring met projectmanagement. Door onze samenwerkingen met: Colruyt, Durabrik, Audio Nova, PAB Mechelen, Chateau Residenties, Sterslagersunie, Vandemoortele, … Voor jouw projectmanagement, contacteer: info@het-groene-huis.be – 0468/10.82.77.

Maak vandaag nog een afspraak

Het-Groene-Huis is lid van: