Het-Groene-Huis: Marketing & Automatisering

Copywrite voor Luminello

Copywrite voor Luminello

Sven Algoet van Luminello heeft het begrepen! 

Copywrite is enorm belangrijk. Waarom:


Jouw verhaal wordt door een copywriter direct in de juiste woorden omgezet. Jouw klant heeft door het gebruik van de juiste woorden en zinsopbouw zin om jouw verhaal helemaal te lezen en tot aktie over te gaan.  Hij stapt binnen in jouw professionele wereld. De juiste SEO copywriting brengt jouw verhaal naar de hoogste toppen in de google ranking.  Je scoort online, je genereert meer leads en omzet. Krachtige copywriting met pit. 

Transparant, ervaren, creatief en SEO-vriendelijk. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Snel geleverd. Scherp geprijsd. Meer leads en omzet. Creatief. Hoge kwaliteit. Transparant in prijzen.Voor Luminello schreef Het-Groene-Huis de storytelling voor zowel catalogus, website als social (Facebook, Instagram en Linkedin).


Steek gerust even je licht op :-)  hoe het eruit ziet op zijn website.  
Per kanaal is de aanlevering van je copywrite  uniek en gericht op je doelgroep met de juiste keywords en eventueel hashtags. Zo krijg je andere copy voor social en je website. Sven Algoet kreeg zijn copywrite voor bvb de catalogus op deze manier aangeleverd:

Storytelling catalogus

 Luminello: duurzame beweging in de verlichtingsmarkt

 

Sven Algoet (48) ontwerpt en maakt nu al 8 jaar verlichtingen onder de naam Luminello. De zaak is het verhaal van een jongen uit een klein dorp, met grote dromen om zich te onderscheiden van de rest. En zich onderscheiden, dat doet Luminello. Met zijn duurzame materiaalkeuzes en met zijn eenvoudige, elegante stijl.

 

Sven was 14 toen hij zijn eerste lampontwerp aan het branden kreeg. “Het voelde aan als mijn Edison-momentje. Ik vees thuis alles uit elkaar met mijn schroevendraaier, experimenteerde erop los. Als het dan eindelijk lukt om een licht te doen branden, dat vergeet je nooit.

 

Hoe geraakt een jonge tiener verstrengeld in de elektronica? “Als je in het kleine dorpje Gottem (Deinze) opgroeit, in een bescheiden gezin, met weinig vooruitzichten, dan heb je een grote passie nodig om vooruit te geraken. En ik wilde vooruit.

 

Klimmen op de ladder

 

Sven bracht de eerste 10 jaar van zijn professionele carrière door bij Elektra (nu Rexel), een grote speler in elektrisch materiaal en verlichting. En hij liet zich daar opmerken, want later werd hij gestrikt door BTicino, een Italiaanse fabrikant van schakelaars en domotica, waar hij nog eens 10 jaar werkte.

 

Die 20 jaar ervaring leverde Sven geen windeieren op. Hij maakte veel contacten in de sector, waaronder Italiaanse materiaalproducenten en de betere verlichtingsspeciaalzaken in België. Ik zag mijn kans. Ik werkte een jaar aan mijn eerste ontwerpen, startte Luminello en na drie maanden stond mijn vast cliënteel op punt.

 

Duurzaam, tijdloos en elegant

 

Terwijl hij in de sector werkte, besefte Sven ook wat hij anders wilde doen.  In een wereld waarin grote spelers steeds minder duurzame materiaalkeuzes maken, maar wel de prijzen doen stijgen, wil hij een tegenbeweging zijn.

 

Sven maakt daarom duurzame keuzes. Hij werkt met koper, messing en borosilicaatglas (ook wel bekend als Pyrex). Dat zijn grondstoffen die amper verslijten. Kunststoffen kom je in mijn atelier niet gauw tegen. Een armatuur van Luminello moet een eeuwigheid kunnen meegaan.

 

En dat laatste slaat niet alleen op de levensduur van de ontwerpen, maar ook op de stijl, die Sven beschrijft als strak, eenvoudig en elegant. “Ik val onder de strak-landelijke stijl, maar mijn ontwerpen passen evengoed in industriële of vintage interieurs. Elk ontwerp heeft de typische, tijdloze Luminello-stempel.

 

Onthaasten in de natuur

 

Waar haalt Sven dan zijn inspiratie? Het antwoord is even kort als eenvoudig: buiten! “De natuur is een enorme inspiratiebron. Het gebeurt vaak dat ik al fietsend of al reizend mijn beste ideeën krijg. De vorm van de Lido-collectie is bijvoorbeeld geïnspireerd door de vleugel van een zeevogel die ik spotte aan de Lido di Venezia. Ik heb die kromming nagebootst in messing.

 

Ik ben een harde werker, maar ik moet ook voldoende onthaasten om daarna weer creatief te zijn. Ik fiets veel, in de prachtige Vlaamse Ardennen. En ik ga graag op reis met mijn vrouw en twee kinderen. Italië is een favoriet, maar we zoeken ook verdere oorden op met onze trekrugzakken. Indonesië was een topbestemming.

 

Kort op de bal

 

Zodra de inspiratie er is, verloopt het proces tot een afgewerkt product vrij snel, gemiddeld 3 à 4 maanden. “We kunnen kort op de bal spelen met onze kleinschaligheid. Ik teken het ontwerp eerst uit in potlood. Daarna overleg ik met mijn Italiaanse materiaalproducenten of het ontwerp haalbaar is, qua prijs, productie en verkoopbaarheid. Op 10 prototypes halen er 6 de productie niet.

 

Een enorme verspilling, zou je kunnen denken. Maar bij Luminello gaat er geen materiaal verloren. De prototypes worden ook verkocht in een jaarlijkse magazijnverkoop. Dat is de uitgelezen kans om een volledig uniek stuk in huis te halen.

 

En het huis van Sven zelf, dat staat ook vol eigen duurzame creaties. “Mijn thuis is een beetje mijn testruimte. Er durft al eens iets te veranderen aan het interieur. Gelukkig vindt mijn gezin dat super.

 

 ((call to action))

 

Ben je verdeler en wil je het magazijn bezoeken?

Maak een afspraak op luminello.be of via het nummer +32 475 82 62 67

 

Wil je een ontwerp van Luminello in huis halen?

Je vindt ze bij ((logo’s verdelers))Maak vandaag nog een afspraak

Het-Groene-Huis is lid van:

TOOLBANK