Het-Groene-Huis: Marketing & Automatisering

Cijfer jezelf niet weg als ondernemer

Cijfer jezelf niet weg als ondernemer

Deze 8 tips helpen je ontspannen in stressvolle tijden.

Als ondernemer heb je vrijheid en zelfstandigheid maar dat brengt ook wel wat verantwoordelijkheid en stress met zich mee.  Daarom is het zeker in deze tijden belangrijk om af en toe een moment voor jezelf te nemen. 

Ontspanning hoeft niet lang te duren! "Ik heb te weinig tijd" is dus geen excuus, ook als drukke ondernemer kan je even 5 min rust voor jezelf nemen. 

Hoe? Wij geven jou graag enkele tips: • Maak jezelf een lekkere groene thee
  Neem de tijd om een groene thee te maken en drink deze op je gemak uit. Groene thee heeft een positief effect op je zenuwen. De thee bevat catechine, aminozuren en flavonoïde. Catechine is een verzamelnaam voor een aantal stoffen die als antioxidanten werkzaam zijn. Een antioxidant bestrijdt stoffen die schadelijk zijn voor je cellen.  Aminozuren zijn van het belang voor de opbouw en het herstel van spieren, daarnaast verbeteren ze ook je sportprestatie. Tot slot Flavonoïde, dat is essentieel voor de stofwisseling van vitamine C. Deze laat de stressreacties van het lichaam afnemen en het cortisgehalte in het bloed dalen na een stressreactie.  Dit is dus het perfecte drankje om te ontspannen.

 • Zoek de zon op
  Zit je al een hele dag achter je computer, loop dan even naar buiten, maak een wandeling en zoek de zon op. De vitamine D die je opneemt vermindert de kans op burn-outs en depressies. Is er geen zon? Dan helpt frisse lucht ook een aardig handje :-). Door een half uurtje een frisse neus te halen tijdens een wandeling kom je tot rust en vermindert je stresslevel. Maak hier in je pauzes zeker gebruik van! 

 • Doe aan buikademhaling
  Adem enkele keren diep in en uit en zorg ervoor dat je je hartslag naar beneden krijgt. Leg je hand op je buik, adem in door je neus en voel dat je buik opzwelt. Adem dan weer uit door je neus en voel hoe je buik weer neer gaat. De uitademing duurt langer dan het inademen. Herhaal dit enkele keren. Ben je op het werk, zoek dan een rustig plekje waar je je ogen kan sluiten en een minuutje aan buikademhaling kan doen. Dit kan zelfs op het toilet! ;) 

 • Maak een to-do lijst
  Is je lijst van zaken die je moet doen oneindig? Schrijf ze even neer en duid aan wat je ondertussen voltooid hebt. Zo zie je vooruitgang en maak je plaats in je hoofd vrij.

 • Praat erover!
  Blijf niet zitten met je zorgen maar praat erover! Bel even met een vriendin of doe een koffieklets met een collega. Door te ventileren laat je de stress los. Anders gaat het letterlijk op je maag liggen. Praat erover, gooi het eruit, laat los en werk verder. Praten helpt. Het lucht op. 

 • Zet je favoriete nummer op
  Geraak je niet van het gevoel van stress af? Zet dan even je favoriete nummer op en als het kan zing luidkeels mee en dans. Dit doet je denken aan plezier en doet je de stress even vergeten. 

 • Ruim je bureau op
  Een rommelig bureau of een rommelige omgeving zorgt voor meer stress dan nodig. Als je ervoor zorgt dat deze opgeruimd is zal de chaos in je hoofd ook verminderen.  Want een "clean desk zorgt voor een clean mind".

 • Geef eens iets uit handen
  Durf ook af en toe eens iets uit handen te geven. Delegeren hoeft niet per se aan je eigen mensen te zijn. Je kan externe firma's inhuren voor een bepaalde expertise. Doe jij vooral waar je zelf goed in bent. Schoenmaker blijf bij je leest. Jij kan je focussen op je eigen werk en geeft de dingen die je minder goed kan uit handen.  Zo kan je bij webangels een goedkope en kwalitatief goede website laten maken. Zo, alweer een werkdruk lichter.... 

Maak vandaag nog een afspraak

Het-Groene-Huis is lid van:

TOOLBANK