Het-Groene-Huis: Marketing & Automatisering

Een goede projectmanager: de voordelen

Een goede projectmanager: de voordelen

Waarom projectmanagement van goudwaarde is? Een projectmanager die het overzicht bewaart en alles tot in de puntjes uitwerkt, levert je geld op.


De voordelen van een goede projectmanager

Een veelzijdige persoonlijkheid die je project tot in de puntjes plant en opvolgt, bespaart je op termijn een pak tijd en geld. Een goede projectmanager is dus geen kost, maar een investering.


Waarom projectmanagement van goudwaarde is

1)      Een projectmanager voorziet alle mogelijke obstakels

 Hoe groter een project, hoe meer obstakels en hoe uitdagender het is om alles foutloos te laten verlopen. Een projectmanager is de geknipte persoon om een vlekkeloos parcours uit te stippelen. Hij of zij schat als geen ander in welke mensen, software, materiaal, tijd, locaties en budget nodig zijn.

 

2)      Een projectmanager maakt een nauwkeurige planning op

 If you fail to plan, you plan to fail. Met andere woorden: een goede voorbereiding is alles. Wie doet wat? Wat zijn de deadlines? Hoe is het budget opgedeeld? Al die informatie steekt een goede projectmanager in een strakke planning.

 

3)      Een projectmanager volgt op en stelt bij

Natuurlijk verloopt een project bijna nooit 100 % volgens plan. Mensen worden ziek, partners haken af … Met een goede projectmanager kan je ook in die gevallen op je beide oren slapen. Hij of zijn volgt timings en budget op, maakt tussentijdse evaluaties en kan bij enige vorm van twijfel meteen ingrijpen. Kortom: een projectmanager heeft altijd en overal de volledige controle over de gang van zaken, welke uitdagingen er onderweg ook zijn.

 

 4)      Een projectmanager is veelzijdig, stressbestendig en communicatievaardig

 Met een goede projectmanager besteed je 6 profielen uit in 1 persoon. De kameleon van je team is een aanspreekpunt, coördinator, people manager/coach, expert, analist en risicomanager. Stressbestendigheid, onberispelijke communicatieskills en kennis van ICT, HR en marketing zijn maar enkele van de brede waaier aan vaardigheden die nodig zijn. Een projectmanager weet veel van het vakgebied van het project, of kan zich snel inwerken.

 

Een goede projectmanager aanstellen betekent dat je op lange termijn een pak tijd en geld bespaart, want je project wordt zo snel mogelijk en met zo weinig mogelijk fouten afgerond. En een beter eindresultaat, daar wordt iedereen blij van.


Het-Groene-Huis: jarenlange ervaring met projectmanagement

En dat bij mooie namen als: Colruyt, Durabrik, Audio Nova, PAB Mechelen, Chateau Residenties, Sterslagersunie, Vandemoortele, … 

Samenwerken met een goed projectmanager? Contacteer Het-Groene-Huis op info@het-groene-huis.be – 0468/10.82.77.

Maak vandaag nog een afspraak

Het-Groene-Huis is lid van:

TOOLBANK