Het-Groene-Huis: Marketing & Automatisering

Het-Groene-Huis helpt je... afkoelen

Het-Groene-Huis helpt je... afkoelen

De hittegolf is weer in ons land. Het is niet de eerste maar we moeten wel weer op zoek naar manieren om af te koelen. We helpen jou met onze verfrissende tips.

De eerste hittegolf komt eraan! Iedereen zit te puffen en te zweten. Aangezien wij graag helpen geven we je ook nu wat tips om af te koelen.

 

 • Je hebt waarschijnlijk ongelofelijk veel zin in een koud drankje met veel ijsblokjes.  We moeten je helaas teleurstellen want dit is geen goed idee. Je koelt namelijk beter af met lauwe drankjes. Als je drinken heel fris is dan gaat je lichaam die koude overcompenseren en krijg je het juist warmer. 

 • Drink genoeg water en dat liefst heel de dag door. Je wilt namelijk je vochtbalans op peil houden, met dit warmere weer zweten we meer dan normaal en dat moet je compenseren met water drinken. Vermijd vandaag ook alcoholische dranken en cafeïne. Die zorgen namelijk voor nog meer uitdroging. 

 • Eet lichte en gezonde maaltijden, bij 30 graden is het niet de moment om je favoriete stoofpotje te maken. Niet alleen omdat het verteren van dierlijke eiwitten een hele klus is voor je lichaam, waardoor je te warm krijgt, maar ook omdat je stoof waar je het stoofpotje op maakt enorm veel warmte afgeeft. Slaatjes eten is dus de boodschap!

 • Je hebt waarschijnlijk de neiging om zo weinig mogelijk kleren aan te doen met het warme weer. Geen goed idee! Je wilt namelijk niet verbranden in deze hete zon. Bedek jezelf dus maar dan in luchtige stofjes. Zo blijf je langer koel.

 • Velen onder ons hebben niet de luxe van een zwembad. Dit hoeft geen probleem te zijn. Je kan je kinderen of je vrienden plezieren met een heus waterballonnengevecht. Geen zin in en toch wat nood aan rust? Steek je voeten dan in een emmer met ijskoud water. Je straalt namelijk warmte uit via je handen, voeten en hoofd. Je polsen onder koud water houden helpt ook altijd.

 • Sluit je gordijnen en hou de zon buiten! Zo blijft je huis langer koel. Overweeg ook om te kamperen in je living. Warmte stijgt namelijk en als je slaapkamer niet op de gelijkvloers ligt kan het daar goed opwarmen. Zin in wat meer avontuur? Zet dan een tentje op in je tuin en overnacht daar. 

 • Slaap onder katoenen lakens, die laten veel lucht door en zijn daardoor veel koeler. Zorg ervoor dat je een licht materiaal kiest en liefst ook een lichte kleur.

 • Iets extremer misschien maar als je echt niet in slaap geraakt kan je overwegen om je kussen en donsdeken in de diepvries te steken. Je steekt beide best in een plastieken zak want anders zal je een nat hoofdkussen en donsdeken hebben. Als je dit doet is een koele nacht verzekerd!

 • Neem een lauwe douche voor je gaat slapen. Zet de douche niet te warm of te koud want van beide krijg je vapeurs. Vapeur? Niet het tofste wat er bestaat. lees maar in de Wikipedia beschrijving: "Plotselinge hitte en transpiratie treden op door verwijding van de bloedvaten in de huid van het gezicht, de hals en de borst."

 • Krijg je het warm van je administratie of marketing? Zit je te zweten op je website? Geen goed idee met deze warme temperaturen! Het-Groene-Huis helpt je graag afkoelen door een paar zaken van je over te nemen. Wees dus niet bang om uit handen te geven. 

 • Het wordt afgeraden om te sporten of zware activiteiten te doen. Toch is beweging altijd goed, ook tijdens een hittegolf. Maak daarom vroeg in de ochtend of 's avonds laat een wandeling of maak een verfrissende wandeling in het HGH bos. Het is daar namelijk altijd frisser door de constante schaduw die bomen bieden. 

Wist je dat je met de mondmaskers van Het-Groene-Huis ervoor zorgt dat er nog meer bomen geplant worden en er dus nog meer plaatsen zijn waar jij in alle koelte kan gaan wandelen? Je kan ze bestellen via info@het-groene-huis.be of via deze link.

Maak vandaag nog een afspraak

Het-Groene-Huis is lid van:

TOOLBANK